Tooted
Siin on meie peamised tooted, kuid teeme ka hooajalisi küpsetisi.

Hea tuju leib
KÄSITSI VALMISTATUD RUKKILEIB
Kuna see toode sisaldab nii rohkes koguses tervist turgutavaid seemneid, mis tekitavad kehas ja meeles hea olemise, on nimi õigustatud – hea tuju garanteeritud!
Koostis
RUKKIKROOVIJAHU TÄISTERA RUKKIJAHU
RUKKILINNASEJAHU
JUURETIS
PÄEVALILLESEEMNED KÕRVITSASEEMNED LINASEEMNED
KANEPISEEMNED
SOOL SUHKUR VÕI
Säilitada rätikus
Maria Catharina keeks
MAHLANE PUUVILJAKEEKS RUMMIGA
Nõval on lugu nii, et seda keeksi ei julge isegi reklaamida – nii kui ta valmis saab, on külaelanikel lõhn ninas ja järjekord ukse taga ning kook kaob lettidelt nagu vits vette. Tegemist on laevahukule pühendatud keeksiga, mille juured ulatuvad tagasi aastasse 1819. Nimelt oli Taani jahtlaev Maria Catharina teel Tallinna ja jäi Nõva külje alla merehätta. Laevaga põhja läinud lastis olid tol ajal eksootilised puuviljad sidrunid, ploomid ja rosinad, mis ongi selle erilise keeksi põhilised staarid – kuid merepõhja asemel uputasime nad rummi!
Koostis
NISUJAHU VÕI
SUHKUR MUNA
KUIVATATUD PLOOM
ROSIN
APRIKOOS
RUMM
SIDRUN
KÜPSETUSPULBER
VANILJESUHKUR


Riguldi sai
RANNAROOTSLASTE KOMMETE JÄRGI KÜPSETATUD SAI
Kui Nõval leiba tegema hakkasime, siis lubas perenaine, et saia ta küll küpsetama ei hakka. Hea naine, kes lubabki!
Riguldi sai on pühendatud rannarootslaste traditsioonidele – kardemoni kasutasid nad küpsetistes palju. Riguldi oli rootslaste üks suuremaid külasid siinkandis.
Koostis
NISUJAHU
PIIM
SUHKUR VÕI
MUNA
KARDEMON
SOOL
Säilitada rätikus
Porgandi karask
RAHVUSLIK KLASSIKA VÄRSKE LISANDIGA
“Appi, kui hea,” on tihtilugu emotsioon, mis esmakordsetel maitsjatel tekib. Karaskiga on selline lugu, et väga pikalt ei tulnud see õigesti välja. Küll oli kuiv, küll tuim.
Porgandi lisamine oli parim leid üldse, sest see annab karaskile iseloomu ja muudab selle täiuslikult suus sulavaks.
Soe soovitus määri ka tükk võid peale!
Koostis
ODRAJAHU
TÄISTERA NISUJAHU
PORGAND VÕI
HAPUKOOR
KOHUPIIM LINASEEMNED
SOOL
SOODA


Borodino leib
UNIKAALSE JA EKSOOTILISE MAITSEGA
Läänemaal on laialt levinud keeduleib – võib öelda, et Borodino sugulane.
Tahtsime teha midagi omast, samas teist- moodi, ning lisasime keeduleivale veidi eksootikat – koriandrit ja melassi, mis on omane just Borodinole.
Koostis
TÄISTERA RUKKIJAHU TÄISTERA SPELTAJAHU RUKKILINNASEJAHU
JUURETIS
SOOL TUME SIIRUP
SUHKUR
KORIANDER
VÕI
Säilitada rätikus
Hapusai
ÖÖPÄEV LÄBI KERKINUD HAPUSAI
Juuretisega leib – klassika! Juuretisega sai? Ka võimalik, aga vajab rohkem mängimist ja mudimist ning elu sisse puhumist. Katsetasime oma pisikeses köögis erinevaid meetodeid kuni lõpuks toimiva viisi käppa saime. Juuretis – see on taignas peituv elu, mis kergitab saia kohevaks ja annab kergelt hapuka maitse.
Koostis
NISUJAHU SPELTAJAHU
JUURETIS
SOOL
VÕI

