Tooted

Siin on meie peamised tooted, kuid teeme ka hooajalisi küpsetisi.

Leib

Hea tuju leib

KÄSITSI VALMISTATUD RUKKILEIB

Kuna see toode sisaldab nii rohkes koguses tervist turgutavaid seemneid, mis tekitavad kehas ja meeles hea olemise, on nimi õigustatud – hea tuju garanteeritud! 

Koostis

RUKKIKROOVIJAHU TÄISTERA RUKKIJAHU 
RUKKILINNASEJAHU 
JUURETIS 
PÄEVALILLESEEMNED KÕRVITSASEEMNED LINASEEMNED 
KANEPISEEMNED 
SOOL SUHKUR VÕI

Säilitada rätikus 

Maria Catharina keeks

MAHLANE PUUVILJAKEEKS RUMMIGA

Nõval on lugu nii, et seda keeksi ei julge isegi reklaamida – nii kui ta valmis saab, on külaelanikel lõhn ninas ja järjekord ukse taga ning kook kaob lettidelt nagu vits vette. Tegemist on laevahukule pühendatud keeksiga, mille juured ulatuvad tagasi aastasse 1819. Nimelt oli Taani jahtlaev Maria Catharina teel Tallinna ja jäi Nõva külje alla merehätta. Laevaga põhja läinud lastis olid tol ajal eksootilised puuviljad sidrunid, ploomid ja rosinad, mis ongi selle erilise keeksi põhilised staarid – kuid merepõhja asemel uputasime nad rummi!

Koostis

NISUJAHU VÕI
SUHKUR MUNA
KUIVATATUD PLOOM
ROSIN
APRIKOOS
RUMM
SIDRUN
KÜPSETUSPULBER
VANILJESUHKUR

Leib
Leib

Riguldi sai

RANNAROOTSLASTE KOMMETE JÄRGI KÜPSETATUD SAI

Kui Nõval leiba tegema hakkasime, siis lubas perenaine, et saia ta küll küpsetama ei hakka. Hea naine, kes lubabki!
Riguldi sai on pühendatud rannarootslaste traditsioonidele – kardemoni kasutasid nad küpsetistes palju. Riguldi oli rootslaste üks suuremaid külasid siinkandis.

Koostis

NISUJAHU
PIIM
SUHKUR VÕI
MUNA
KARDEMON
SOOL

Säilitada rätikus 

Porgandi karask

RAHVUSLIK KLASSIKA VÄRSKE LISANDIGA

“Appi, kui hea,” on tihtilugu emotsioon, mis esmakordsetel maitsjatel tekib. Karaskiga on selline lugu, et väga pikalt ei tulnud see õigesti välja. Küll oli kuiv, küll tuim.
Porgandi lisamine oli parim leid üldse, sest see annab karaskile iseloomu ja muudab selle täiuslikult suus sulavaks.
Soe soovitus määri ka tükk võid peale!

Koostis

ODRAJAHU
TÄISTERA NISUJAHU
PORGAND VÕI
HAPUKOOR
KOHUPIIM LINASEEMNED
SOOL
SOODA

Leib
Leib

Borodino leib

UNIKAALSE JA EKSOOTILISE MAITSEGA

Läänemaal on laialt levinud keeduleib – võib öelda, et Borodino sugulane.
Tahtsime teha midagi omast, samas teist- moodi, ning lisasime keeduleivale veidi eksootikat – koriandrit ja melassi, mis on omane just Borodinole.

Koostis

TÄISTERA RUKKIJAHU TÄISTERA SPELTAJAHU RUKKILINNASEJAHU
JUURETIS
SOOL TUME SIIRUP
SUHKUR
KORIANDER
VÕI

Säilitada rätikus 

Hapusai 

ÖÖPÄEV LÄBI KERKINUD HAPUSAI

Juuretisega leib – klassika! Juuretisega sai? Ka võimalik, aga vajab rohkem mängimist ja mudimist ning elu sisse puhumist. Katsetasime oma pisikeses köögis erinevaid meetodeid kuni lõpuks toimiva viisi käppa saime. Juuretis – see on taignas peituv elu, mis kergitab saia kohevaks ja annab kergelt hapuka maitse.

Koostis

NISUJAHU SPELTAJAHU
JUURETIS
SOOL
VÕI

Leib
Scroll to Top